Sutten er for mange små børn en skattet ven, og derfor vil perioden, hvor dit barn skal give slip på den, ofte være både udfordrende og frustrerende for hele familien. Vi giver jer her gode råd til hvordan I gør afskeden med sutten lidt lettere.

Nogle børn elsker deres sut og vil have den i munden konstant, nogle bruger den kun til trøst eller ved sovetid, mens andre børn slet ikke finder sutter interessant. Men uanset hvad, når dit barn kommer til 3- års alderen, så er det på tide at sige farvel til sutten. Og så tænker I nok at det kan vi nemt sige, for at komme af med sutten er ikke helt nemt! Læs med her og få nogle gode råd, som kan gøre det hele lidt nemmere :-) 

God timing

Når I har bestemt jer for at den lille skal af med sutten, så find en stille og rolig periode, hvor I ikke har kalenderen fyldt op med planer. Ofte finder barnet tryghed i sutten, og det vil bestemt ikke gøre det nemmere at undvære den højtelskede sut i en stresset tid.

Trap ned

I stedet for en kold tyrker, så kan I nedtrappe barnets sutteforbrug. Brug eksempelvis kun sutten ved sovetid. Hvis den lille bliver ked af det i løbet af dagen, så kan i tilbyde andre alternativer. Der findes mange søde sutteklude eller bamser, som den lille eventuelt kan finde den samme tryghed i som sutten. Find et bredt udvalg af bamser og sutteklude her

Væk med dem

For nogle børn synes de, at det er super sjovt at give deres gamle sutter til suttetræer, til julemanden eller hvem traditionen nu siger samler på sutter. Andre børn synes slet ikke det er sjovt og vil ikke give slip. I sådan en situation kan I ærligt sige at ”Sutterne er blevet for gamle, og de duer ikke mere”, og så er det sådan det er. Det er ligesom med andre ting, der går i stykker og som skal smides ud. Og nogle børn har det rigtig godt med at være med i denne proces, de vil gerne selv være med til at smide deres sutter ud. Det varierer hos alle børn, men I kan prøve jer frem og eventuelt finde jeres helt egen løsning.

At undvære sutten kan gå strålende, lige indtil at mørket falder på og det er sengetid. Her er det vigtigt, at I holder fast i at sutterne er smidt ud og lade være med at give efter. Det kan godt tage tid og være hårdt, men det handler om at holde fast. Lav i stedet nogle gode godnat-rutiner, hvor I hygger i sengen med at læse bøger, putte med bamser, osv. Måske det kan få tankerne væk fra den elskede sut ☺

Vi håber vores råd hjælper til med at gøre det lidt nemmere at sige farvel til sutten.

Er det ikke helt tid endnu til et farvel, men du vil gerne gøre dit barns afhængighed til sutten mindre, så læs med her.

Filurlige hilsner

Line &