Fødselsdagen er et af årets højdepunkter for de fleste børn, og mange forældre vil derfor gerne gøre, hvad de kan for at indfri barnets forventninger. Men hvad skal man lige finde på, når barnet får besøg af hele klassen til fødselsdag? Vi giver dig her gode råd og tips til, hvordan du holder en sjov, hyggelig og festlig fødselsdag for dit barn.

Fødselsdagsinvitationer
Det første, du skal starte med, er indbydelser til fødselsdagen. Vær præcis i invitationerne, da det gør det lettere for de inviterede børns forældre og dig. Skriv både start- og sluttidspunkt i invitationerne, om I skal være ude eller inde, om der er behov for bestemt påklædning, og om du tilbyder mad. Det gør det nemmere for forældrene at planlægge måltider, afhentning mm. Hvis fødselsdagen er en temafest, er det også en god idé at skrive det på invitationen, så forældrene ved, at de skal forberede noget udklædning til børnene. Husk at sende invitationerne til fødselsdagen ud i god tid og skriv adresse og dato for S.U. på.
Lav gerne nogle kreative og sjove invitationer til fødselsdagen, det gør det lidt mere festligt.

Planlæg fødselsdagen
Sørg for at planlægge fødselsdagen i god tid. Til en børnefødselsdag med børnehavebørn eller børnehaveklassebørn plejer 3 timer at være passende. Hvis barnet er ældre og går på et højere klassetrin, kan det være sjovt at holde fødselsdagen kørende en hel dag og eventuelt også med overnatning. I fjerde til sjette klasse kan det være sjovt med temafester som eksempelvis piratfest, diskofest eller videoaften med overnatning.

Aktiviteter til fødselsdagen
Til og med tredje klasse er børn meget gode til at underholde sig selv og hinanden og lege frit, så det er derfor ikke nødvendigt at planlægge så mange børnelege. Hvis du alligevel gerne vil have nogle aktiviteter ved hånden, eller hvis dit barn er ældre end 3. klasse, kan det være fint at finde på nogle sjove fødselsdagsaktiviteter eller lege til børnefødselsdagen.Den klassiske aktivitet, som går igen til mange børnefødselsdage, er skattejagten. Lav et flot og virkelighedsnært skattekort til en rute enten udendørs eller indendørs eller lav små piratopgaver. Find på en lille gave – eventuelt en slikpose eller frugtbæger til hvert barn – som kan være skatten, børnene skal finde.
Nogle andre sjove fødselsdagslege og indendørs lege kan være ballondans, stoleleg, limbo, blindebuk, huskeleg eller hvad er der i kassen, hvor barnet skal føle på en ting i en kasse eller under et tæppe og gætte, hvad det er. Hvis dit barn har fødselsdag om sommeren, kan du også planlægge nogle sjove udendørslege som bowling med vandflasker, sækkeløb, fangeleg eller tampen brænder.

Hvis du gerne vil gøre noget mere ud af aktiviteterne og underholdningen til det lidt ældre barn, kan du også vælge at bestille en tryllekunstner, en ballonmand til at lave ballondyr, en bugtaler eller andet sjov underholdning til fødselsdagen, som børnene vil kunne lide. Lav det eventuelt som en overraskelse for dit barn og en ekstra gave!

Du kan også vælge at holde fødselsdagen ude, fx i en svømmehal, hvor børnene kan svømme og lege og spise enten i cafeteriet, eller når I kommer hjem. For det lidt ældre barn kan det også være sjovt at holde fødselsdagen i en bowlinghal, hvor børnene kan bowle og spise bagefter.
Nogle andre idéer til fødselsdagsaktiviteter er biograf, naturhistorisk museum, skøjtehal eller legeland, hvor børnene kan blive underholdt og lege. Det vil de helt sikkert elske og ikke mindst huske!

Mad til børnefødselsdagen
Hvis du ikke vælger at holde fødselsdagen ude, skal du også sørge for at finde på noget lækkert mad til børnene. Du kan eventuelt vælge noget nem mad til fødselsdagen som minipizzaer, grøntsagsstænger, kyllingelår, pølsehorn, grillspyd, frikadeller eller burgere. Spørg eventuelt dit barn, hvad det kunne tænke sig at få og spise.

Kage til børnefødselsdag
En børnefødselsdag er ikke en rigtig fødselsdag uden kage. Du kan eventuelt vælge den klassiske fødselsdagstradition med boller og lagkage, men du kan også vælge at lave en lækker chokoladekage eller købe en flot kagemand eller kagedame. Du kan selvfølgelig også eksperimentere med nogle andre sjove kager til fødselsdagen – eksempelvis nogle sjove cupcakes.

Slik eller frugt til fødselsdag
Det kan være svært at holde børnefest uden den obligatoriske slipose – den er nærmest blevet en tradition! Men du kan også vælge et sundere alternativ og servere frugt for børnene i små bægere eller lave sjove frugtdyr for en mere sund børnefødselsdag. Vælg nogle farverige frugter og server dem i et flot fødselsdagsbæger.

Pynt til fødselsdagen
Husk at pynte op til fødselsdagsfesten. Når dagen nærmer sig, skal du huske også at købe noget flot pynt, som du kan pynte med til fødselsdagen. På filur.dk kan du finde meget flot fødselsdagspynt i farver til både drenge og piger. Køb eksempelvis et flot fødselsdagstog med lys og 9 eller 11 tal, som kan pynte på bordet, mens børnene spiser. Du kan også pynte med nogle flotte og farverige flagsom kan hænges op og pynte rundt omkring i stuen eller under en pavillion i haven. 
Noget flot fødselsdagspynt gør fødselsdagen festligere og er med til at gøre dit barns dag til en sjov, hyggelig og ikke mindst festlig dag.

Filurlige hilsner

Line &