Foto: Icon made by Freepik from www.flaticon.com 

Det er ikke vinter. Det er ikke forår. Vejret skifter konstant, og det kan være svært at finde ud af om den lille egentlig må sove udenfor, nu når det stadig er koldt i nogle perioder, selvom kalenderen siger midt marts.

Først og fremmest, sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn gerne må sove udenfor, så længe temperaturen ikke er under de 10 graders frost. Det vil sige, at de små må sove udenfor stort set hele året, da vi i Danmark jo ikke når så langt ned ret ofte. Men hvornår skal de begynde og sove ude?

Jo altså, hvis din baby har en fødselsvægt over 3500 gram, så må de sove ude med det samme – også selvom det er minusgrader.

Men, det er dog vigtigt at tjekke vejret alligevel! Hvis der er en kølig tåge eller luften er diset, så må de små ikke sove udenfor, da de kan risikere at få lungebetændelse. Så en god huskeregel er altid at tjekke vejret, inden barnet kommer ud og sove. Men frost og minusgrader skal altså ikke afholde de små fra at få en god lur udendørs.

Men hvordan ved man, at den lille ikke fryser eller har det for varmt?

Spædbørn har meget dårlig temperaturregulering, og i de første tre måneder reagerer den lille ikke på at svede eller fryse. Det er derfor vigtigt at du holder godt øje med den lille. Et godt tip er at mærke efter i barnets nakke – er det svedigt, så har de det for varmt og er der iskoldt, så har de det for koldt. Den lilles hænder og fødder kan sagtens være kolde, selvom de har det varmt nok, så brug nakken til at vurdere om den lille skal have mere eller mindre tøj på. Men et godt råd er dog altid at give de små under 1 år en hue på, for at reducere risikoen for øreproblemer.

Læs med i næste uge, hvor du kan læse om hvad den lille egentlig skal have på af tøj, når luren foregår udendørs.

Ha’ en dejlig dag til alle.

Filurlige hilsner fra

Line &