Går du og tumler med ideen om et nyt børneværelse, men mangler inspiration til, hvordan det kan se ud? Eller står du og skal lave babyværelset om til et børneværelse, men mangler kreative ideer til, hvordan du kan indrette værelset? Her giver vi dig gode råd og inspiration til børneværelset, så du kan få nogle ideer til indretning af dit barns børneværelse.

Børneværelset skal være det sted, hvor barnet kan udfolde sig og lege. Det skal være et fristed for barnet, og et sted som barnet kan lide at være. Med de nedenstående tips kan du få inspiration og idéer til indretning af børneværelset, så dine børn kan få nogle dejlige værelser, hvor de føler sig hjemme. 

Hvis du står og skal lave babyværelset om til et børneværelse, er det første du har brug for, en juniorseng. Du kan dog også vælge at investere i en seng, der både kan bruges som tremmeseng til baby og som juniorseng til den lidt større.
En juniorseng er mellemstationen fra tremmesengen til en almindelig seng. De fleste juniorsenge har derfor sengeheste, så barnet ikke falder ud af sengen, når det ruller uroligt rundt i søvne. Et rigtig godt valg til en juniorseng er den svanemærkede IDA juniorseng fra hoppekids til 799,-, som både er flot og enkel. Til sengen kan tilkøbes en sengehest og skuffer, så der er plads til at have ting og sager under sengen.

 Børneinteriør
Et børneværelse har også brug for andre møbler. Børnemøbler findes der mange af, men et lille bord og stol sæt vil dit barn helt sikkert få glæde af. Ved det lille børnebord er det muligt for barnet at sidde og tegne og udfolde sin kreativitet. PlanToys har lavet et multifunktionelt bord og stol sæt til børn, hvor det er muligt for barnet at tegne på pladen med kridt. Bord og stol sættet er lavet i bæredygtige materialer, og har to rum til opbevaring af artikler som eksempelvis kridt, farveblyanter, papir eller andet, som dit barn kan lide at lege med.

Bord og stol sættet fra PlanToys koster 1.499,95,- og kan købes her.

Andre børnemøbler, som kan være gode at kigge efter, er møbler som kommoder og reoler, som kan bruges til opbevaring af praktiske ting, børnebøger, legetøj, pynteting eller andre sjove ting.

Pynteting og opbevaring
Nogle andre opbevaringsløsninger, som både du og dit barn helt sikkert vil blive glade for, er opbevaringskasser, kister eller opbevaringsposer. Med opbevaringsposer, kister og kasser kan man nemt og hurtigt rydde legetøjet op og lægge det væk, så det ikke flyder alle vegne på gulvet. En opbevaringsløsning til de store ting kan være en legetøjskiste, hvor alt legetøjet kan være, og man kan lukke låget, så det ikke ser rodet ud. Hoppekids har lavet en rigtig fin, hvid legetøjskiste til kun 699,-, hvori man nemt og hurtigt kan lægge legetøjet og gemme det væk indtil næste gang, det skal bruges.
En opbevaringsløsning til de lidt mindre ting er opbevaringsposer eller opbevaringskasser, hvor man i en fart kan rydde legetøjet op i posen og sætte den, hvor man vil, uden at den fylder særlig meget. De fine opbevaringsposer fra Done by Deer vil her være en god mulighed og løsning på rodet.
Du får tre opbevaringsposer i forskellige størrelser til 249,95,-. 
Opbevaringsposerne opbevarer legetøjet, samtidig med at de ser pæne og flotte ud på børneværelset.

Hvis du ønsker at gøre dit barns værelse lidt hyggeligere og hjemligt, kan det også være en god idé at pynte med nogle pynteting eller pyntepuder. På den måde skaber du en rar og hyggelig atmosfære på børneværelset.

Dekorative vægge
En anden god idé til indretning af børneværelset er at pynte væggene og gøre dem dekorative. Ofte er det ikke væggene, man fokuserer på, når man skal til at indrette et børneværelse, men væggene er en stor del af det indtryk, man får af rummet. Et børneværelse med flotte dekorative vægge kan derfor være med til at give et bedre helhedsindtryk af rummet, og give det en hyggelig stemning, der lægger op til leg og sjove aktiviteter. Børneværelset kan gøres dekorativt ved at male væggene i en pæn farve eller ved at pynte dem med wallstickers, billeder eller andre vægdekorationer. Se eksempelvis de fine mini stars wallstickers fra Fermliving til kun 100,-.

Du kan nu gå i krig med at indrette dit barns værelse. Husk, at der foregår masser af leg og aktivitet på et børneværelse, så det er derfor vigtigt, at børneværelset har masser af gulvplads. Der skal både være plads til sjov leg med legetøj og bamser, hyggekrog med puder og tæpper og plads til et børnebord og stol, hvor barnet kan sidde og udfolde sin kreativitet.

Mangler du mere inspiration og idéer til interiør til børneværelset?
Få stilen fra Sebra nu:

A. Billedramme i træ, børn 69,-
B. Billedramme i træ, huse 99,-
C. Printet musikuro, village hus 199,-
D. Uro i træ, village 199,-
E. Hæklet dukke Daisy 299,-
F. Kili baby og juniorseng 4.999,-
G. Sengetøj baby, village 
349,- Fås i juniorstørrelse hos sebra.dk til 449,-
H. Sebra dukkeseng 899,-
I. Hæklet babytæppe 499,-
J. 10 stabelkasser, village 149,-
K. Stofkurv, village
 299,-
L. Hæklet tumling kanin 229,-


Filurlige hilsner

Karina &